Eudyptula minor mažasis pingvinas

Autorius Ashley Chung

Geografinis diapazonas

Eudyptula minorrandama visoje pietinėje Australijos pakrantėje ir į šiaurę iki Pietų Vienišos salos prie Naujojo Pietų Velso krantų. Jie taip pat kilę iš Naujosios Zelandijos pakrantės.(Hoskins ir kt., 2008)

Eudyptula minorturi šešis pripažintus porūšius.E. m. novaehollandijageografiškai yra Australijoje. Kiti penki porūšiai,E. m. iredaei,E. m. kintamasis,E. m. albosignata,E. m. nepilnametis,E. m. chathamensis, yra platinami visoje Naujosios Zelandijos šalyje.(Davis ir Renner, 2003)



  • Biogeografiniai regionai
  • australų
    • gimtoji
  • Ramusis vandenynas
    • gimtoji

Buveinė

Kai ant žemės,Eudyptula minorgyvena pakrantės buveinėse, kuriose yra geros lizdų sąlygos. Mažieji pingvinai lizdus sukasi urveliuose, iškastiose plikame smėlyje arba po augmenija. Jei žemė per minkšta, kad tilptų į urvą, šie pingvinai taip pat peri urvuose ir uolų plyšiuose. Buveinės apima uolėtą pakrantę, savaną, krūmynų mišką ar miškus. Mažieji pingvinai yra jūrų paukščiai ir didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia plaukdami po vandeniu.(Ropert-Coudert ir kt., 2009)



  • Buveinių regionai
  • vidutinio klimato
  • sūraus ar jūrų
  • Antžeminiai biomai
  • chaparral
  • krūmynų miškas
  • Vandens biomai
  • pakrantės
  • Kitos buveinės savybės
  • urvai

Fizinis aprašymas

Šis neskraidantis paukštis, kaip mažiausias pasaulyje pingvinas, yra vidutiniškai 30 cm aukščio ir sveria 1,1–1,2 kg. Jis turi juodą snapelį, kurio vidutinis ilgis yra 35 mm, o akys – nuo ​​sidabrinės iki mėlynos, pilkos ir lazdyno spalvos. Jo smakras ir gerklė yra balti, taip pat apatinė plaukmenų dalis ir liemuo. Galvos viršus, kaklas ir nugarinė plaukmenų pusė bei liemuo yra indigo mėlynos spalvos. Pingvinų plunksnų spalva su amžiumi gali tapti blyškesnė, o jų apatinės pusės gali būti nuo baltos iki pilkos iki rudos. Seksualinis dimorfizmas šioje rūšyje nėra ryškus. Patinai yra didesni, ilgesni ir gilesni nei patelės. Patinų vidutinis snapelio ilgis yra 35,7 mm, o vidutinis snapelio gylis – 15,4 mm. Patelių vidutinis snapelio ilgis yra 34,5 mm, o vidutinis gylis – 14,1 mm. Abiejų lyčių šlepetės ilgis yra panašus – vidutiniškai 117,5 mm.

Jauniklių nugaros plunksna yra ryškesnė šviesiai mėlyna nei suaugėlių indigo-mėlyna. Jaunikliai taip pat turi plonesnius ir trumpesnius snapus.(Davis ir Renner, 2003; Overeem ir kt., 2008; Williams, 1995)



  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminė
  • homoioterminis
  • dvišalė simetrija
  • Seksualinis dimorfizmas
  • lyčių vienodai
  • patinas didesnis
  • Diapazono masė
    1,1–1,2 kg
    2,42–2,64 svaro
  • Vidutinis ilgis
    30 cm
    11,81 colio

Reprodukcija

Piršlybos prasideda mažų pingvinų patinų pasirodymais ir poravimosi šauksmais. Patinas laikys savo kūną vertikalioje padėtyje su plaukmenimis virš nugaros, ištiesęs kaklą, o galva stačia nukreipta į dangų. Tada patinas skleidžia ūžesį. Šie pasirodymai gali būti atliekami atskirai arba neporuotų patinų grupėje. Retkarčiais patinas koncertuoja prieš savo sukurtą lizdą. Moteriai išsirinkus patiną, jos kartu atlieka demonstraciją. Vienas individas stovi stačias ir nulenkęs galvą išskleidžia plekšnes, o tai duoda signalą kitam paukščiui sekti paskui lizdą. Po šio vyro ir moters pasirodymo vyksta poravimasis.

Maži pingvinai sudaro monogamines poras, o šios rūšies porų porų išlaikymas kasmet yra didelis. Tikėtina, kad poros išsiskirs tik po nesėkmingo bandymo perėti lizdą arba žuvus.(Davis ir Renner, 2003; Williams, 1995)

  • Poravimosi sistema
  • monogamiškas

Mažieji pingvinai peri nuo birželio iki spalio laisvose kolonijose. Jie gali perėti lizdus antžeminiuose urvuose, uolėtose uolose ar urvuose, kur deda 1–2 kiaušinius. Kiaušiniai yra lygūs ir balti. Jų vidutinis svoris yra 53 g, o vidutinis skersmuo – 42,0 mm. Inkubacija trunka 31–40 dienų, o naujai išsiritusių jauniklių vidutinis svoris yra 36–47 g. Jaunikliai yra pusiau altrialiniai, todėl gimsta su pūkuotomis plunksnomis, reikalauja perų, ​​negali palikti lizdo ir negali maitintis. Po jauniklių išsiritimo kitos 18–38 dienos vadinamos pingvinų „sargybiniu periodu“, per kurį abu tėvai perima jauniklius, apsikeisdami kas 3–4 dienas. Po pradinio sargybinio laikotarpio tėvai atpalaiduoja savo pareigas ir jauniklius saugo tik naktimis. Skriskymas įvyksta, kai viščiukas yra 50–65 dienų amžiaus ir šiuo metu išauga iki 800–1150 g. Visišką nepriklausomybę nepilnamečiai pasiekia būdami 57–78 dienų amžiaus. Dauguma jaunų pingvinų subręsta sulaukę 3 metų.(Davis ir Renner, 2003; Williams, 1995)



Veisimo ciklasEudyptula minorkinta priklausomai nuo lizdų vietos ir daugelio kitų aplinkos veiksnių. Mityba, amžius, veisimosi data gali turėti įtakos veisimosi ciklo laikui ir lizdų sėkmei. Įrodyta, kad mitybos trūkumas lėtina veisimosi procesą. Veisimosi sėkmės tikimybė taip pat didėja su amžiumi. Ši tendencija siejama su tuo, kad vyresni pingvinai turi daugiau patirties, o tai padidina tikimybę išgyventi. Mažieji pingvinai gali dėti daug sankabų, jei pirmoji sankaba buvo nesėkminga arba jei suaugusieji pirmuosius jauniklius užaugino ankstyvuoju veisimosi sezonu.(Heber ir kt., 2008; Knight ir Rogers, 2004; Nisbet ir Dann, 2009)

akc šuniuko skiepijimo grafikas
  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteroparinis
  • sezoninis veisimas
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvinamis (lytys skiriasi)
  • seksualinis
  • kiaušialąstė
  • Veisimosi intervalas
    Maži pingvinai veisiasi kartą per metus, tačiau jie turi galimybę uždėti papildomą sankabą.
  • Veisimosi sezonas
    Veisimosi sezonas paprastai trunka nuo birželio iki gruodžio, tačiau geografiškai gali skirtis.
  • Kiaušiniai per sezoną
    nuo 1 iki 2
  • Vidutinis kiaušinių kiekis per sezoną
    du
  • Laikas iki išsiritimo
    31-40 dienų
  • Diapazonas prasidėjimo amžius
    nuo 50 iki 65 dienų
  • Laikotarpis iki nepriklausomybės
    nuo 57 iki 78 dienų
  • Vidutinis amžius lytinės arba reprodukcinės brandos metu (moterys)
    3 metai
  • Vidutinis amžius lytinės arba reprodukcinės brandos metu (vyrai)
    3 metai

Abi lytys prisiima atsakomybę už veisimo procesą. Pingvinų patinai ir patelės gali susikurti lizdą kartu, tačiau patinas gali atlikti didesnį vaidmenį fiziškai statant urvą. Patelė dažnai prisiima didesnį vaidmenį inkubacijos stadijoje, tačiau patinas vis tiek padeda, keisdamasis pareigomis su patele kas 3–4 dienas. Gimus jaunikliams, abu tėvai ir toliau perina jauniklius „saugos laikotarpiu“. Vėlgi, tėvai keičiasi saugojimo pareigomis kas 3–4 dienas, kad vienas perų jauniklius, o kitas ieško pašaro. Po kelių savaičių tėvai sumažina saugojimo laiką iki nakties. Jaunikliai išskrenda po 50–65 dienų, tuo metu jie palieka lizdą ir negrįžta kelias dienas. Nepilnamečiai tampa nepriklausomi nuo savo tėvų būdami 57–78 dienų amžiaus.(Williams, 1995)

  • Tėvų investicijos
  • altricial
  • vyrų tėvų priežiūra
  • moterų tėvų priežiūra
  • išankstinis apvaisinimas
    • aprūpinimas
    • saugantis
      • Moteris
  • prieš išsiritimą/gimimą
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris
  • prieš nujunkymą/išskridimą
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris
  • prieš nepriklausomybę
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris

Gyvenimo trukmė / ilgaamžiškumas

Mažieji pingvinai gyvena vidutiniškai 6 metus. Tačiau 25 metų ir 8 mėnesių amžiaus mažasis pingvinas buvo sugautas. Duomenų apie paukščio gyvenimo trukmę nelaisvėje rasti nepavyko.(„Mažasis pingvinas, mažoji Eudyptula“, 2009 m.; Nisbetas ir Danas, 2009 m.)



  • Diapazono tarnavimo laikas
    Statusas: laukinis
    25,6 (dideli) metai
  • Vidutinė gyvenimo trukmė
    Statusas: laukinis
    6 metai

Elgesys

Eudyptula minorturi daugiau nei tuziną skirtingų agresyvaus elgesio požymių. Šiuos ekranus galiausiai galima suskirstyti į 4 skirtingas kategorijas, įskaitant stacionarius įspėjamuosius ekranus, greitai artėjančius prie įsibrovėlio, trumpus fizinius kontaktus ir fizinius išpuolius. Visi keturi elgesys apima skirtingą fizinį rodymą ir vokalizavimą.

Stacionarus įspėjimas rodomas, kai grėsmė yra 1–3 m atstumu nuo pingvino. Pingvinas išskleidžia plekšnes, laikydamas stačią kūną ir suteikdamas tiesioginį žvilgsnį į įsibrovėlį, lydimą garsaus balso. Kai pingvinas greitai eina link įsibrovėlio, jis greitai vaikšto arba puola link įsibrovėlio su skambučiu, panašiu į braižą. Trumpas fizinis kontaktas gali būti įvairus – nuo ​​sąskaitų prisilietimo iki įsibrovėlio pliaukštelėjimo plekšne. Jei pingvinas yra savo urve, jis išlenda į lauką, kad susegtų įsibrovėlį. Jei įsibrovėlis neatsitraukia, pingvinai griebiasi fizinių išpuolių, įskaitant kandžiojimąsi ir mušimą plauklentėmis.(Williams, 1995)



Mažieji pingvinai laikomi naktiškiausiais pingvinais, tačiau paprastai jie visą dieną praleidžia maisto ieškodami jūroje ir grįžta į sausumą nakvoti sutemus. Veisimosi sezono metu pingvinai išplaukia tik vidutiniškai 8–9 km atstumu nuo kranto ir vienu metu išplaukia apie 12–18 valandų. Šios trumpos kelionės tikriausiai kyla dėl to, kad viščiukų termoreguliacija yra ribota ir juos reikia nuolat šerti. Neperėjimo sezono metu pingvinai gali leistis į tolimas keliones iki 710 km, tačiau dažniausiai jie ir toliau laikosi 20 km atstumu nuo kranto. Maži pingvinai, norėdami panirti į vandenį, turi sunaudoti daugiau energijos nei didesni pingvinai, ir nors jie gali pasinerti iki 67 m gylio, dažniausiai jie lieka 5 m atstumu nuo paviršiaus. Kai pingvinai grįžta į krantą iš jūros, jie grupėmis grįžta į savo lizdus. Gerais veisimosi metais šie pingvinai šias grupes sudaro neatsitiktinai, ieškodami tų pačių individų, su kuriais jie išėjo į paradą ryte, kad sugrįžtų sutemus.(Daniel ir kt., 2007; Williams, 1995)

  • Pagrindiniai elgesys
  • iškastinis
  • natatoriškas
  • naktinės
  • judrios
  • sėdimas
  • teritorinis
  • kolonijinis

Namų diapazonas

Mažose pingvinų kolonijose urvų lizdai paprastai yra didesni nei 2 m atstumu vienas nuo kito. Tačiau kai pingvinai peri urvuose, lizdai dažnai būna arčiau nei 2 m atstumu vienas nuo kito.(Williams, 1995)

Bendravimas ir suvokimas

Eudyptula minoryra naktinė rūšis ir yra labai balsinga naktį, kai rujoja. Jų skambučių garsas gali svyruoti nuo žemo ūžesio iki trimitą primenančio triukšmo. Jų daina gali būti naudojama kelioms funkcijoms, įskaitant draugų pritraukimą. Kiekvienas mažasis pingvinas turi savitą individualią dainelę, kurią naudoja tėvai ir broliai, kad atskirtų vienas kitą nuo nepažįstamų žmonių. Skambučiai taip pat gali būti naudojami turint agresyvų tikslą prieš įsibrovėlį aplink pingvino lizdą.

Mažieji pingvinai atlieka unikalius piršlybų pasirodymus. Patinai laikosi tam tikros pozicijos, galvomis į viršų, o sparnais atgal, o patelėms braunasi. Jei patelė sutiks, ji prisijungs prie patino piršlybų „šokyje“, kur jie kartu žygiuos ratu ir skambins.

adatos veltiniai šunys

Kaip ir visi paukščiai, mažieji pingvinai savo aplinką suvokia vaizdiniais, klausos, lytėjimo ir cheminiais dirgikliais.(„Mažasis pingvinas, Eudyptula minor“, 2009 m.; Jouventin ir Aubin, 2000; Miyazaki ir Waas, 2002; Nakagawa ir kt., 2001)

  • Ryšio kanalai
  • vizualinis
  • akustinis
  • Kiti ryšio režimai
  • duetai
  • Suvokimo kanalai
  • vizualinis
  • liesti
  • akustinis
  • cheminis

Maisto įpročiai

Eudyptula minoryra daugiausia žuvimis ir naudoja persekiojimo nardymo techniką, kad gaudytų grobį sekliame gylyje. Didžiąją jos dietos dalį sudaroClupeiformesžuvis, pavyzdžiui, ančiuvius ir sardines. Vartojamos žuvies įvairovė priklauso nuo pingvino vietos. Ši rūšis taip pat grobia mažus kalmarus, aštuonkojus ir vėžiagyvius. Pastebėta, kad pastaraisiais metais turimo grobio skaičius mažėja. Dėl to pingvinams pailgėja maisto ieškojimas, padidėja energijos sąnaudos ir galiausiai gali sumažėti populiacijos dydis.(Hoskins ir kt., 2008; Overeem ir kt., 2008; Williams, 1995)

  • Pirminė dieta
  • mėsėdis
    • žuvėdis
  • Gyvūninis maistas
  • žuvis
  • moliuskai
  • vandens vėžiagyviai

Grobuoniškumas

Pagrindiniai mažųjų pingvinų plėšrūnai yra introdukuotos rūšys. Jie apimašunys,žebenkštis,žiurkės,lapėsirkatės.Ramiojo vandenyno kiraiirKaraliaus skinaiyra natūralūs plėšrūnai, valgantys mažųjų pingvinų kiaušinius ir jauniklius. Siekdami sumažinti plėšrūnų skaičių, maži pingvinai grupėmis juda į vandenyną ir iš jo. Ši kovos su plėšrūnais technika taikoma likus kelioms valandoms iki aušros ir kelioms valandoms po sutemų, kai tamsu. Kadangi pingvinai yra mažiau judrūs sausumoje, masinis judėjimas sausumoje po tamsa greičiausiai yra dar vienas būdas išvengti plėšrūnų. Nepaisant šių metodų, suaugę maži pingvinai dažnai tampa ryklių, ruonių irorkos banginiai.(Daniel ir kt., 2007; Overeem ir kt., 2008; Williams, 1995)

Ekosistemos vaidmenys

Eudyptula minorvaidina daugybę vaidmenų savo ekosistemoje kaip plėšrūnas ir parazitų šeimininkas. Jis grobia mažas žuvis, kalmarus, aštuonkojus arba kartais vėžiagyvius ir gali turėti įtakos šioms populiacijoms. Mažųjų pingvinų kiaušiniai ir jaunikliai yra maisto šaltinis vietinėms šunų, žiurkių, kačių ir kitų introdukuotų plėšrūnų populiacijoms. Suaugę maži pingvinai tampa ryklių, ruonių ir orkos banginių aukomis ir yra vertingas šių plėšrūnų maisto šaltinis.(Hoskins ir kt., 2008; Williams, 1995)

Pastaraisiais metais atsirado nauja plunksnų erkių rūšis,Ingrassia eudyptulabuvo atrastas, kuris, kaip manoma, parazituojaEudyptula minor. Šios erkės maitinasi aliejumi ant pingvinų plunksnų.(Mironovas ir Proktorius, 2008)

Komensalinės/parazitinės rūšys
  • Plunksnų erkės (Ingrassia eudyptula)

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Pingvinų paradasEudyptula minoryra populiari turistų traukos vieta. Buvo užfiksuota, kad 500 000 turistų kasmet atvyksta stebėti pingvinų kolonijos parado į vandenį ir iš jo Filipo saloje.(„Mažasis pingvinas, Eudyptula minor“, 2009; Overeem ir kt., 2008)

Ši specifinė rūšis taip pat labai domina mokslininkus dėl savo mažų dydžių ir padidėjusio energijos kiekio, reikalingo išgyventi, ypač esant žemai temperatūrai. Šis dalykas yra svarbus tiriant endotermų termoreguliaciją, o pingvino fizinės savybės leidžia mokslininkams naudoti šį pingviną lyginant su kitomis endotermomis.(Fallow ir kt., 2009; Thomas ir Fordyce, 2007)

  • Teigiamas poveikis
  • ekoturizmas
  • moksliniams tyrimams ir švietimui

Ekonominė svarba žmonėms: neigiama

Nėra žinomo mažųjų pingvinų poveikio žmonėms.

mano šuo suvalgė mano vestuvinį žiedą

Apsaugos būklė

Šiuo metuEudyptula minornelaikoma, kad gresia išnykimas. Manoma, kad pasaulinė šių paukščių populiacija vidutiniškai sudaro apie 1 000 000 individų. Tačiau jų populiacija mažėja dėl introdukuotų plėšrūnų, mažėjančių grobio populiacijų ir naftos išsiliejimo. Dėl pramoninės žvejybos intensyvumo pingvinų ir kitų žuvėdžių grobio tankis yra mažas. Tokie veiksniai kaip žmonių apsigyvenimas, pakrančių erozija ir tarša taip pat paveikė šių paukščių veisimosi buveines.(Davis ir Renner, 2003; Overeem ir kt., 2008)

PorūšisE. m. albosignatadabar laikoma nykstančia. Jis randamas tik Bankso pusiasalyje Pietų saloje, Naujojoje Zelandijoje.(Davis ir Renner, 2003)

Pagalbininkai

Ashley Chung (autorė), Mičigano universitetas-Ann Arbor, Philas Myersas (redaktorius), Mičigano universitetas-Ann Arboras, Rachelle Sterling (redaktorius), Specialieji projektai.