Spheniscus magellanicus Magelaninis pingvinas

Viktorija LaMarre

Geografinis diapazonas

Magelano pingvinai gyvena ir veisiasi neotropiniame regione palei pietinę Pietų Amerikos pakrantę. Jie aptinkami nuo maždaug 30° į pietus Čilėje iki 40° į šiaurę Argentinoje ir Folklando salose. Kai kurios Atlanto vandenyno pakrantės populiacijos migruoja į šiaurę iki Ožiaragio atogrąžų.(„Rūšių informacinis lapas: Spheniscus magellanicus“, 2011 m.; „Spheniscus magellanicus“, 2010 m.; Boersma, 2009 m.)

  • Biogeografiniai regionai
  • neotropinis
    • gimtoji

Buveinė

Magelano pingvinai daugiausia gyvena vidutinio klimato Pietų Amerikos regionuose, tačiau neperijimo sezono metu gali sekti vandenynų srovėmis į šiaurę į tropines platumas. Veisimosi sezono metu Magelano pingvinai peri pakrantės pievų buveinėse, kuriose yra pakankamas krūminis augalinis sluoksnis, tačiau jie yra netoli vandenyno, kad tėvai galėtų lengvai pasimaitinti. Ši rūšis taip pat gali perėti lizdus uolose esančiuose urvuose. Kai neperi, Magelano pingvinai gyvena pelaginį gyvenimo būdą ir beveik visą savo laiką praleidžia prie pietinės Pietų Amerikos pakrantės. Asmenys paprastai keliauja nuo 100 iki 1000 km nuo kranto. Buvo užfiksuota, kad būdama jūroje ši rūšis neria į 76,2 metro gylį.(„Magelano pingvinas“, 2011a; „Spheniscus magellanicus“, 2010; Boersma ir kt., 1990; Stoksas ir Boersma, 1991)



  • Buveinių regionai
  • vidutinio klimato
  • antžeminis
  • sūraus ar jūrų
  • Vandens biomai
  • pelaginės
  • pakrantės
  • Diapazono gylis
    76,2 (aukštas) m
    250,00 (aukšta) pėdų

Fizinis aprašymas

Magelano pingvinų svoris skiriasi priklausomai nuo sezono. Jie linkę daugiausia sverti prieš lydimą (tai prasideda kovo mėnesį), nes ruošiasi pasninkauti kelias ateinančias savaites. Patinų vidutinis svoris yra 4,7 kg, o patelių - 4,0 kg. Patinų ir patelių vidutinis plekšnės ilgis yra atitinkamai 15,6 cm ir 14,8 cm. Vidutinis patinų snapo ilgis yra 5,8 cm, patelių – 5,4 cm. Patinų ir patelių pėdos su juostelėmis yra vidutiniškai 12,2 cm ir 11,5 cm ilgio. Suaugę ir nepilnamečiai turi juodus snapus, juodą nugarą ir baltą priekinę dalį. Suaugę žmonės turi simetrišką baltą juostelę, kuri prasideda prie kiekvienos akies, išlenkta galvos šonuose ir susijungia virš kaklo. Suaugusieji taip pat turi dvi juodas juostas po kaklu; nepilnamečiai turi tik vieną grupę. Nepilnamečiai ant skruostų matosi nuo baltų iki tamsiai pilkų dėmių. Jaunikliai turi du pūkų sluoksnius, kol jiems išsivysto suaugusios plunksnos.(Boersma, 2009)



  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminė
  • homoioterminis
  • dvišalė simetrija
  • Seksualinis dimorfizmas
  • lyčių vienodai
  • patinas didesnis
  • Diapazono masė
    nuo 2,5 iki 7,5 kg
    5,51–16,52 svaro
  • Diapazono ilgis
    11,2–16,9 cm
    4,41–6,65 colio

Reprodukcija

Magelano pingvinai yra monogamiška rūšis, kuri palaiko savo porinius ryšius daugelį sezonų. Neporuotas patinas pirmiausia pritraukia draugą šaukdamas, o tai tiksliau apibūdinama kaip „braižymas“ kaip asilas. Kai susidomėjusi patelė išeina į priekį, patinas vaikščios aplink ją ratu ir galiausiai greitai paglostys ją plekštėmis. Veisimosi pora dažnai atlieka abipusį apvaisinimą, kad išlaikytų savo poros ryšį.

vyresnysis bišonas pašėlęs

Magelano pingvinų patinai taip pat kovoja tarpusavyje ir dėl lizdų, ir dėl patelių. Kai patinai kovoja prieš patelėms padėjus kiaušinėlius, paprastai laimi didesnis patinas. Šie nugalėtojai dažniau veisiasi ir turi daugiau jauniklių. Nugalėtojų lizdų vietos dažniausiai yra labiau uždengtos ir apsaugotos nuo stichijų. Kai kova vyksta po kiaušinių padėjimo, laimi, nepaisant dydžio, paprastai lizdo, kurį jis bando apsaugoti, savininkas.(„Magelano pingvinas“, 2011a; Martella, 2001; Stoksas ir Boersma, 1998; Williamsas, 1995)



  • Poravimosi sistema
  • monogamiškas

Magelano pingvinai lizdus laikosi netoli kranto. Lizdus jie mieliau renkasi po krūmu, bet prireikus taip pat kasa urvus į substratą. Jie pasirenka vietas, kuriose substratą sudaro mažos dalelės, tokios kaip dumblas ir molis, ir nedidelis smėlio kiekis. Magelano pingvinai peri tankiose kolonijose, kuriose lizdai gali būti tik 123–253 cm atstumu. Suaugėliai į savo veisimosi vietas atvyks rugsėjo pradžioje, o du kiaušinius padės spalio pabaigoje. Vidutinis metinis reprodukcinis pasisekimas yra 0,52 jauniklių viename lizde. Sankaba išsirita asimetriškai, o pirmasis išsiritęs paprastai yra didesnis ir geriau gali gauti maistą iš tėvų. Taigi vienas viščiukas paprastai miršta nuo bado, nebent yra maisto perteklius arba kolonija yra maža. Kiaušiniai sveria 124,8 gramus ir yra 7,5 cm ilgio. Inkubacinis laikotarpis trunka 40–42 dienas, o jauniklių perėjimo laikotarpis – nuo ​​24 iki 29 dienų. Jaunikliai sulaukia 40–70 dienų amžiaus, paprastai nuo sausio iki kovo pradžios. Jaunikliai susirenka į darželius ir tuoj pat leidžiasi į vandenį, o suaugusieji kelias savaites lieka krante lysti. Jauni Magelano pingvinai dauginasi tik sulaukę 4 metų.(Boersma, 2009; Borboroglu ir kt., 2002; Reid ir Boersma, 1990; Stokes ir Boersma, 1998; Yorio ir Boersma, 1994)

  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteroparinis
  • sezoninis veisimas
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvinamis (lytys skiriasi)
  • seksualinis
  • kiaušialąstė
  • Veisimosi intervalas
    Magelano pingvinai veisiasi kartą per metus, sulaukę brandos
  • Veisimosi sezonas
    Magelano pingvinų veisimosi sezonas trunka nuo rugsėjo iki vasario
  • Vidutinis kiaušinių kiekis per sezoną
    2
  • Vidutinis kiaušinių kiekis per sezoną
    1
    AnAge
  • Laikas iki išsiritimo
    Nuo 40 iki 42 dienų
  • Diapazonas prasidėjimo amžius
    40-70 dienų
  • Laikotarpis iki nepriklausomybės
    40-70 dienų
  • Vidutinis amžius lytinės ar reprodukcinės brandos metu (moterys)
    4 metai
  • Vidutinis amžius lytinės ar reprodukcinės brandos metu (moterys)
    Lytis: moteris
    1040 dienų
    AnAge
  • Vidutinis amžius lytinės arba reprodukcinės brandos metu (vyrai)
    4 metai
  • Vidutinis amžius lytinės arba reprodukcinės brandos metu (vyrai)
    Lytis: vyras
    1040 dienų
    AnAge

Pingvinų patinai ir patelės gina savo lizdą, kiaušinius ir jauniklius. Padėjus sankabą, inkubavimo pareigos pasidalijamos ir iš pradžių kiekvienas iš tėvų atliks dviejų savaičių trukmės pamainą. Tėvai dažniau keičiasi inkubaciniam laikotarpiui. Kai jaunikliai išsirita po 40–42 dienų, jie yra pusiau altrialiniai, o tai reiškia, kad jie yra pūkuoti, nejudrūs ir visiškai priklausomi nuo savo tėvų maisto ir temperatūros reguliavimo. Tėvai ir toliau pakaitomis atlieka inkubavimo ir maitinimosi pareigas, o jaunikliai maitinami regurgitacijos būdu. Jaunikliai nuolat prižiūrimi ir perami 24–29 dienas, po to tėvai ilgą laiką praleidžia maisto ieškodami ir į lizdą grįš kas 1–3 dienas. Sulaukę 40–70 dienų jaunikliai išskrenda ir nedelsdami ima į vandenį didelėmis grupėmis arba lopšeliais. Jauni pingvinai negauna tolesnės tėvų priežiūros, nes tėvai lieka ant kranto lysti. Suaugusiesiems pabėgus, mišrios jauniklių ir suaugusių pingvinų grupės migruoja į šiaurę į žiemojimo vietas.(Martella, 2001; Williams, 1995; Yorio ir Boersma, 1994)

  • Tėvų investicijos
  • altricial
  • vyrų tėvų priežiūra
  • moterų tėvų priežiūra
  • išankstinis apvaisinimas
    • aprūpinimas
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris
  • prieš išsiritimą/gimimą
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris
  • prieš nujunkymą/išskridimą
    • aprūpinimas
      • Patinas
      • Moteris
    • saugantis
      • Patinas
      • Moteris

Gyvenimo trukmė / ilgaamžiškumas

Magelano pingvinai gamtoje gyvena vidutiniškai 25–30 metų. Pingvinų jaunikliai patiria didžiausią mirtingumą per pirmąją pelaginę migraciją, tačiau metinis išgyvenamumas pamažu didėja jiems senstant. Tiek jauniklių, tiek suaugusiųjų mirtingumo priežastys yra grobuoniškumas, klimato kaita, išmetamos žmonių šiukšlės, naftos išsiliejimas ir verslinė žvejyba.(Boersma ir Stokesas, 1995; „Magelano pingvinas“, 2011b)



  • Tipiška gyvenimo trukmė
    Statusas: laukinis
    25-30 metų

Elgesys

Kaip ir dauguma pingvinų, Magelano pingvinai pirmiausia yra pelaginiai ir specializuojasi ieškoti maisto atvirame vandenyne. Magelano pingvinai yra migruojantys paukščiai, keliaujantys į pietus, kad veistųsi pietinėse Pietų Amerikos pakrantėse ir netoliese esančiose vandenyno salose. Veisimosi sezono metu jie yra gerokai sausesni, nes lizdus laiko ir jauniklius prižiūri smėlėtose pakrantėse ar skardžių slenksčiuose. Pasibaigus veisimosi sezonui, suaugusieji ir jaunikliai migruoja į šiaurę ir įgauna pelaginį gyvenimo būdą, galintį ieškoti maisto iki 1000 km nuo kranto.

Nors žinoma, kad Magelano pingvinų patinai ir patelės kovoja gindamiesi savo lizdus, ​​daugumoje kovų dalyvauja du patinai, kurie kaunasi teritoriniuose ginčuose. Šios kovos yra dažnos veisimosi vietose, kur tankiai susitelkusios iki 200 000 individų kolonijos, o poros gali peri 200 cm atstumu viena nuo kitos. Kai jie yra pasirengę palikti lizdą, jauni pingvinai nedelsdami iškeliauja į vandenyną didelėmis grupėmis ar lopšeliais. Suaugusieji vėliau prisijungs prie jų jūroje ir visi kartu keliaus į šiaurę šaltomis vandenyno srovėmis.

Magelano pingvinai prisitaiko prie elgsenos, kad atlaikytų šiltą orą. Jei jie per karšta, jie gali ištiesti plaukmenis aukštyn, kad padidintų vėjo veikiamą paviršiaus plotą.(Borboroglu ir kt., 2002; Walker ir kt., 2005; „Magelano pingvinas“, 2011b; Williams, 1995)



  • Pagrindiniai elgesys
  • natatoriškas
  • dieninis
  • judrios
  • migruojantis
  • teritorinis
  • kolonijinis
  • Diapazono teritorijos dydis
    3 (mažas) km^2

Namų diapazonas

Konkretus Magelano pingvinų teritorijos dydis šiuo metu nežinomas. Individai negina maitinimosi teritorijos atvirame vandenyne, tačiau tiek patinai, tiek patelės energingai gina artimiausią aplinką, supančią savo lizdus. Apsaugotos teritorijos dydis svyruoja priklausomai nuo lizdų tankumo, tačiau gali būti net 3 kvadratiniai metrai.(Borboroglu ir kt., 2002)

Bendravimas ir suvokimas

Magelano pingvinai atlieka įvairius balsavimus ir sugeba atskirti specifinius skambučius. Tokie skambučiai apima ekstazinius ekrano skambučius, abipusius ekrano skambučius, kovos skambučius ir kontaktinius skambučius. Veisimosi sezono pradžioje patinai ekstaziškai demonstruoja, kad priviliotų porininką, ir per konfliktus su kitais patinais. Šie skambučiai apibūdinami kaip „apšvaistymas“ dėl savo panašumo į asilų šauksmus. Tiek patinai, tiek patelės perėjimo sezono pradžioje susitinka prie lizdo ir kai keičia pareigas inkubacijos metu, naudoja abipusį demonstravimo skambutį. Patelės stipriau reaguoja į savo partnerių skambučius nei į kitus vyrų skambučius. Patelės atsistoja, apsižvalgo ir kartais perskambina. Jaunikliai taip pat gali atskirti savo tėvų skambučius ir kitų tėvų skambučius.



Susituokusios poros taip pat naudoja lytėjimo ir vaizdinius vaizdus, ​​kad bendrautų viena su kita ir sustiprintų savo ryšį. Norėdamas parodyti susidomėjimą patele, patinas apeina ratus aplink potencialų porininką ir greitai paglostys ją plekštėmis. Susituokusi pora išliks kartu daugelį metų ir dažnai atlieka abipusį ryšį, kad išlaikytų savo ryšį.

Tyrimai rodo, kad pingvinai, norėdami gauti maisto ir naršyti po vandeniu, labai priklauso nuo savo regos pojūčio. Buvo pasiūlyta, kad šie paukščiai gali matyti bent dalį ultravioletinių spindulių spektro. Tinklainės tyrimas taip pat atskleidė, kad jai trūksta gebėjimo suvokti raudoną spalvą ir kad jie labai gerai suvokia mėlyną ar žalią spektrą. Tikėtina, kad tai susiję su tuo, kad vandenyno gelmėse gausu mėlynos ir žalios spalvos, o raudona yra gana reta. Taip pat buvo teigiama, kad pingvinų akys yra specialiai pritaikytos vandens aplinkai, nes jų jautrumas panašus į žuvų akis.

Kaip ir dauguma paukščių, Magelano pingvinai savo aplinką suvokia vaizdiniais, lytėjimo, klausos ir cheminiais dirgikliais.(Clark ir kt., 2006; Martin, 1985)

  • Ryšio kanalai
  • vizualinis
  • liesti
  • akustinis
  • Suvokimo kanalai
  • vizualinis
  • ultravioletinis
  • liesti
  • akustinis
  • cheminis

Maisto įpročiai

Magelano pingvinai yra žuvėdžiai. Nors pagrindinę jų mitybą sudaro pelaginės žuvys, konkretus grobio pasirinkimas priklauso nuo jų gyvenamosios vietos. Pingvinai, gyvenantys šiaurinėse kolonijose, pavyzdžiui, San Lorenzo, Punca Clara, Punta Loberia, daugiausia mintaančiuviai. Pietinėse Monte Leono ir Punta Dungenesso kolonijose pingvinai grobia kalmarus (LoligoirIllexrūšis),šprotaiirdygliažuvė. Medžiodami jie gali išnerti daugiau nei 76,2 metro.(„Magelano pingvinas“, 2011a; Laurenti ir Gallelli, 1999)

  • Pirminė dieta
  • mėsėdis
    • žuvėdis
  • Gyvūninis maistas
  • žuvis
  • moliuskai

Grobuoniškumas

Pingvinų kiaušiniai ir jaunikliai yra pagrindiniai taikiniairudadumbliai kirai,mažesni grisonaiirdidelių gauruotų šarvuočių. Būdamas žemėje,raudonosios lapės,pilkosios lapės,pampos katėsirpumosgrobia vyresnius pingvinų jauniklius, jauniklius ir suaugusius. Jūroje gyvenantys plėšrūnai, įskaitantmilžiniški petreliai,Pietų Amerikos jūrų liūtaiiržudikų banginiai, minta jaunikliais, jaunikliais ir suaugusiais.(Boersma, 2009)

Ekosistemos vaidmenys

Visais gyvenimo tarpsniais Mageleniniai pingvinai yra vertingas maisto šaltinis įvairiems sausumos ir vandens gyvūnams. Kaip patys plėšrūnai, Magelano pingvinai palaiko vietinių mažų žuvų ir kalmarų populiacijų pusiausvyrą.(„Magelano pingvinas“, 2011b)

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Veisimosi sezono metu Magelano pingvinai yra populiarios turistų traukos vietos. Kasmet Punta Tombo lizdus aplanko daugiau nei 100 000 žmonių. Kelerius metus po 1982 m. ši rūšis tapo žmonių išnaudojimo taikiniu dėl savo mėsos ir odos, iš kurių buvo gaminamos pirštinės.(„Magelano pingvinas“, 2011a; Boresma, 2008; Müller-Schwarze, 1984; Walker ir kt., 2005)

  • Teigiamas poveikis
  • ekoturizmas

Ekonominė svarba žmonėms: neigiama

Nėra žinomo neigiamo poveikioSpheniscus magellanicusant žmonių.(„Spheniscus magellanicus“, 2010 m.; „Magelano pingvinas“, 2011b)

augintinių purškiami dažai

Apsaugos būklė

Paskutinį kartą įvertinus 2010 m., IUCN Raudonajame sąraše Magelano pingvinai buvo priskirti prie grėsmės. Nors bendras vidutiniškai spartus mažėjimas pastebimas, kai kurios mažesnės pingvinų kolonijos išaugo. Kasmetinės migracijos metu pingvinai dažnai nuskrisdavo į laivybos kelius ir sutepdavo. Tačiau pakeitus Chubut laikinąjį įstatymą, paskirtos juostos buvo perkeltos, kad būtų sumažintas sutepimo incidentas. Magelano pingvinai taip pat netyčia patenka į žvejybos tinklus ir dėl to miršta. Verslinės žvejybos metu žmonės išeikvoja mažų žuvų populiacijas, kurios yra pagrindinė Magelano pingvinų mitybos dalis. IUCN pasiūlė sumažinti ančiuvių priegaudą Argentinoje ir stebėti poveikį pingvinų populiacijai Punta Tombo kaip galimą sprendimą.(„Magelano pingvinas“, 2011a)

Pagalbininkai

Victoria LaMarre (autorė), Naujojo Džersio koledžas, Matthew Wundas (redaktorius), Naujojo Džersio koledžas, Rachelle Sterling (redaktorius), Specialieji projektai.