Tyrannus forficatusscissor-uodegė musmirė

Alesha Williams

Geografinis diapazonas

Veisiasi Teksase, Oklahomoje, Kanzase ir pietų Nebraskoje, o retkarčiais nuo rytų iki vakarų Luizianos ir pietvakarių Misūrio valstijoje; migruoja į Centrinę Ameriką ir žiemoja joje. Paukščių žiemojimo vietos gali būti bet kur pietų Meksikoje per centrinę Kosta Riką ir retai iki Panamos, taip pat pietinėje Floridos dalyje.

(Peterson, 1963; Rand, 1971; Regosin, 1998)



  • Biogeografiniai regionai
  • arktinis
    • gimtoji

Buveinė

VEISIMO BUVE:



Veisiasi daugiausia savanose, kuriose yra keli medžiai, krūmai ir (arba) šepečiai. Tačiau jų veisimosi metu galima rasti ir žemės ūkio bei miesto vietovėse, taip pat ganyklose.

PAVASARINĖ IR RUDENS MIGRACIJA:



Sėdi ant tvoros stulpų ar krūmų atviroje Teksaso ir Oklahomos šalyje; pirmenybę teikia atviroms pievoms ir vietovėms su išsibarsčiusiais medžiais.

ŽIEMOS MIGRACIJA:

Aptinkama savanose, ganyklose, žemės ūkio paskirties žemėse, miestuose ir atogrąžų miškų pakraščiuose.



amerikiečių buldogai brindle

(Regosin, 1998; Rand, 1971)

  • Buveinių regionai
  • vidutinio klimato
  • antžeminis
  • Kitos buveinės savybės
  • miesto
  • priemiestis
  • žemės ūkio
  • Diapazono aukštis
    1000-2300 m
    nuo 3280,84 iki 7545,93 pėdų
  • Vidutinis aukštis
    1500 m
    4921,26 pėdų

Fizinis aprašymas

Žirklinės uodegos muselės yra lieknos, šviesiai pilkos ir juodos, kontrastingomis baltomis uodegomis ir rausvais šonais; raudonos dėmės yra tiesiai po sparnais ties pečiais. Bendras pavadinimas reiškia ilgas įpjovas, tarp kurių yra tarpas, suteikiantis žirklių išvaizdą. Patelės paprastai yra trumpesnės nei patinai ir turi trumpesnes uodegas.

(Oklahomos laukinės gamtos apsaugos departamentas, be datos; Peterson, 1963; Rand, 1971)



  • Kitos fizinės savybės
  • endoterminė
  • dvišalė simetrija
  • Diapazono masė
    36-43 g
    1,27–1,52 uncijos
  • Diapazono ilgis
    nuo 159 iki 225 mm
    6,26–8,86 colio
  • Sparnų diapazonas
    nuo 111 iki 125 mm
    4,37–4,92 colio

Reprodukcija

Šie paukščiai yra socialiai monogamiški. (Regosin, 1998)

  • Poravimosi sistema
  • monogamiškas

Kai tik paukščiai grįžta į savo veisimosi vietas JAV, susidaro poros. Patelė pirmiausia stato lizdą, tačiau patinas gali padėti suformuoti lizdą savo snapeliu ir (arba) pėdomis. Viename lizde gali būti nuo keturių iki penkių kiaušinių, o per sezoną išauginama iki dviejų perų. Lizdai dažniausiai statomi nedideliuose medžiuose ar krūmuose. Kiaušiniai inkubuojami 12–14 dienų, o išsiritusiems jaunikliams reikia dar 14 dienų, kol jie gali palikti lizdą. (Rand, 1971; Sutton, 1977)



  • Pagrindinės reprodukcinės savybės
  • iteroparinis
  • sezoninis veisimas
  • gonochorinis / gonochoristinis / dvinamis (lytys skiriasi)
  • seksualinis
  • apvaisinimas
    • išorės
  • kiaušialąstė
  • Veisimosi sezonas
    balandžio – rugpjūčio mėn
  • Kiaušiniai per sezoną
    nuo 3 iki 6
  • Vidutinis laikas iki išsiritimo
    14 dienų
  • Vidutinis gimdymo amžius
    14 dienų
  • Vidutinis amžius lytinės ar reprodukcinės brandos metu (moterys)
    1 metai
  • Vidutinis amžius lytinės arba reprodukcinės brandos metu (vyrai)
    1 metai

Patinas padeda maitinti jauniklius. Jaunikliai yra altrialiniai ir gimsta nuogi, išskyrus kai kuriuos baltus pūkus. (Regosin, 1998)

karvės paplotėlis kakas
  • Tėvų investicijos
  • altricial
  • vyrų tėvų priežiūra
  • moterų tėvų priežiūra

Elgesys

Retkarčiais jie vaikšto, šokinėja arba lipa ant žemės ar medžių šakų. Kad galėtų skristi, jie greitai plaka sparnus, užlenkę ilgą uodegą. Jie tyčiosis, draskys galvą, pasitemps, maudysis, miegos, gulsis ir deginsis saulėje, kai tai jiems tinka.

Jie agresyviai gina savo teritorijas nuo bendraminčių įsibrovimų.

(Regosin, 1998)

  • Pagrindiniai elgesys
  • musės
  • judrios
  • migruojantis
  • teritorinis
  • Socialinis

Bendravimas ir suvokimas

  • Suvokimo kanalai
  • vizualinis
  • liesti
  • akustinis
  • cheminis

Maisto įpročiai

Žirkluotosios muselgraužės maitinasi nuo žemės iki 10 metrų aukštyje. Jie pagauna grobį skraidydami iš oro arba gaudydami grobį, kai jie skrido. (Regosin, 1998)

Jie valgo daugiausia amūras ir vabalus, tačiau buvo žinoma, kad valgo ir bites, vapsvas, vorus, svirplius, kai kuriuos vaisius ir uogas. (Oklahomos laukinės gamtos apsaugos departamentas, datos nėra)

  • Pirminė dieta
  • mėsėdis
    • vabzdžiaėdis
  • Gyvūninis maistas
  • vabzdžių
  • sausumos ne vabzdžių nariuotakojų
  • Augalinis maistas
  • vaisių

Ekonominė svarba žmonėms: teigiama

Jų mitybą daugiausia gali sudaryti žemės ūkio kenkėjai, todėl jie padeda palaikyti geresnę ekosistemų aplinką pasėlius. Ilgos uodegos plunksnos buvo naudojamos pejoto gerbėjams gaminti. Priešingu atveju paukščio naudingumas žmogui apsiriboja paukščio grožiu, kurį liudija jų šuoliai.

(Oklahomos laukinės gamtos apsaugos departamentas, datos nėra)

  • Teigiamas poveikis
  • kontroliuoja kenkėjų populiaciją

Apsaugos būklė

Šiuo metu nėra šio paukščio apsaugos. Kaip ir kitos paukščių rūšys, jei tik turi tinkamas buveines – pievas, atvirą plotą ir žemės ūkio paskirties žemę – yra tikimybė, kad jis gali išgyventi su žmonėmis.

Kiti komentarai

  1. Priimtas Oklahomos valstijos paukštis 1951 m. gegužės 26 d. (Sutton, 1977).
  2. Anksčiau žinomas kaipMuscivora forficata(Rand, 1971; Peterson, 1963).

Pagalbininkai

Alesha Williams (autorė), Arizonos universitetas, Jay Taylor (redaktorius), Arizonos universitetas.